Дали го познавате стерилизаторот за пареа?

2020-08-24

Лабораторијастерилизатор на пареаs може да се подели на преносни автоклави и вертикални автоклави. Уред што користи електрични жици за греење за загревање вода за да генерира пареа и да одржува одреден притисок. Главно се состои од запечатено буре, манометар, издувен вентил, сигурносен вентил, електрична жица за греење итн.


Настерилизатор на пареае погоден за медицински и здравствени институции, научни истражувања, земјоделство и други единици. Тоа е идеална опрема за дезинфекција и стерилизација на медицинска опрема, преливи, стакларија и раствори. Преносливите автоклави се неопходна опрема за инспекција за QS и HACCP сертификација за фабрики за храна и фабрики за вода за пиење.

стерилизатор на пареа

Настерилизатор на пареаусвојува интелигентна автоматска контрола на микрокомпјутер за контрола на притисокот, температурата и времето на стерилизација; автоматска заштита од над-температура: преку поставената температура, автоматски прекинете ја моќноста на греењето; Уред за блокирање на безбедноста на вратата: притисок во внатрешноста на шуплината, капакот на вратата Не може да се отвори, патентиран уред; аларм за ниско ниво на вода: автоматско исклучување на напојувањето кога недостасува вода, аларм за звук и светлина, увозен уред за откривање на прекинување на вода; заштита од истекување: опремен со уред за заштита од истекување; динамички дисплеј со динамички температури, се издава крајот на сигналот за стерилизација; греење и гаснење на бактериите, издувната пареа и процесот на сушење се контролираат автоматски без рачен надзор.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy