Дали знаете што е пулсирачки вакуум десктоп стерилизатор?

2020-08-27

Пулсирачки вакуумски стерилизатор за работна површинаГлавно се користат за стерилизација на пареа на празнини и апарати. Во фармацевтската индустрија, може да се стерилизира затка за шишиња, орудија за работа, голем број на облека за работа и други предмети од ткаенина или лекови што не треба да се ладат и да не можат да експлодираат. Може да се користи и во фармацевтската индустрија за стерилизирање на единици кои произведуваат санитарни материјали, преливи, инструменти и други производи. Опремата може да се користи за стерилизација, фумигација и сушење на лековити материјали. Може да се користи и за стерилизација на храна. Запечатената врата е опремена со електрични и механички уреди за безбедносно блокирање на притисокот. Кога има притисок во комората за стерилизација, запечатената врата не може да се отвори за да се обезбеди лична безбедност на опремата и операторот.

 Пулсирачки вакуумски стерилизатор за работна површина

Принципот наПулсирачки вакуумски стерилизатор за работна површинае да се користат физичките карактеристики на заситената пареа за да се ослободи голема количина латентна топлина кога е кондензирана, така што предметите што треба да се стерилизираат се во висока температура и влажна состојба, а по одреден период на зачувување на топлината, целта на стерилизацијата се постигнува. Ја користи силната продорна моќност на заситената пареа на висока температура.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy